decorative background image

Hello Április

A jó és a rossz dolgokban egy közös vonás van: elmúlik. Így elérkezett a várva várt nap és 4 hónapnyi kemény munka és bezártság után lejárt az osztrák vendégszereplésünk! Kemény meló volt, hosszúnak tűnt, elfáradtunk a végére. A konyhai munka és a takarítás önmagában sem szórakoztató sport,

de 120 napon át megállás nélkül, izomból tolni, maga a borzalom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hurrá vége, letellt, indulhatunk visszafelé a hó és jég birodalmából a nap és tenger országába! Indulááááás!!!

Világjárás sebtibe

Kis kitérőt tettünk Zürichbe, meglátogattuk barátainkat Gabócát, Mónit, Bálintot és Leventét,majd nekivágtunk a hazavezető útnak. Érkezésünk után nekiláttunk a hivatalok látogatásának: TB, NAV, Okmányiroda.. Nyomtatvány, leadás, határidő, aláirás, kétpéldány, sorszám, anyja neve, holnap, online, regisztráció, pecsét, igazolás, tessékkitölteni... Bár nem tartozik kedvenc versenyszámaink közé a hivatali gátfutás, azt el kell ismerni, hogy nagyon flottul ment az ügyintézés, az előadók értették a dolgukat, megértették, hogy mit szeretnénk elérni és annak mi az útja-módja.
Hogy az otthon töltött napok üres óráit kihasználjuk és visszaszokjunk a kézművesmesterségbe, díszkőburkolatot raktunk Timiéknél, E hugánál.


Miután ez kielégítően sikerült, így gyorsan parafaburkolattal díszitettünk két szobát, ha már benne voltunk a lendületben.

Születésnap a hegyek között

Mivel P. testvére Ágota születésnapja éppen hazaérkezésünk időpontjára esett, így közös családi sütős-főzős banzájt szerveztünk Telkibányán. Igazi kondérban főtt rotyogós volt, mennyei csípős füst illattal, minden belevaló fínomsággal! Tettünk egy rövid sétát a faluban, megnéztük a kopjafás temetőt, a rengeteg üdülőházat és a földből növő szállodákat :O

Oma  -  P anyukája és Ágota - P testvére gondosan porciózzák a kontyalávalót

 

NÓRA

Április igazi eseményét Nóra, első unokánk születése jelentette. A várt időponthoz képest nem sietett a baba, "ráhúzott" egy hetet, mielött megmutatta volna magát a világnak. 3080 grammal és 56 centivel, szép, formás kisbaba jött a világra. Régen volt már, hogy mi magunk babáztunk, így értehtő, hogy nagyon óvatosan fogtuk kezünkbe a kis jövevényt! Isten hozott Nóra, reméljük szeretni fogod a hajózást! :)

Miután elvégeztünk minden feladatot, megöleltük a családot, igyekeztünk mielőbb vissza Görögországba, megszokott vackunkra. Szerbián át, majdnem teljesen kész autópályán robogva, május első napjára érkeztünk a meglepően hűvös Kiládába.