decorative background image

Nagyon nehezen és egyhangúan tellnek napjaink a hotelben. A monotonitás az agyunkra megy, mindenkinél érezni, hogy zizegnek az idegi húrok. A szezonból még szűk másfél hónap hátra van. A nyomás fokozódik, mert elegünk van és mert március eleje a síszünetek, sielős szabadságok legjava.Próbálják az emberek a havas hónapok végét maximálisan kihasználni.

szokásos házinaptárunk

Bild in Lightbox öffnen (open image in lightbox). azért már látszik valami az alagut végéből...ha lassan is,de telnek a napok

A házban főleg osztrák, német és holland vendégek adják egymásnak a szobakulcsot. Mivel a sípályák reggeltől várják a hó szerelmeseit, így a legtöbben igyekeznek korán reggelizni. Ennek következménye, hogy csúcsrajár a konyha a reggeli idején, sül a rántotta, tükörtojás, fő a lágy és kemény tojás. Elötte persze el kell késziteni 45-50 főre a hidegtálakat, joghurtokat, műzlit, lekvárokat, túrókrémet.

Bild in Lightbox öffnen (open image in lightbox). P a zöldségek-gyümölcsök-lacazok-joghurtok mestere

Fés 8-kor indul a nagy zabálás ,addigra mindent elő kell késziteni és kiadni a szervizesnek, aki kipakolja büférendszerbe. Szóval a mi munkánk jóval korábban kezdődik minden nap :((((

Indulhat a csürhe etetése :))))))

Tényleg tanulmányba illő, ahogy a sáskahad ellepi a büfét...

Megkezdődik a tojásrendelések áradata...

Mindeközben sincs pihenés, hiszen folyamatosan mosogatni kell a visszaáramló szennyes edényeket, poharakat, evőeszközöket.

Pince

Az alap ház kb. 600 éves...az elmúlt évszázadok alatt a család tagjai mind tettek hozzá egy kicsit- mire kialakult a mai állapota.

A pince - ami 600 éve pince - ma is azt használják a konyhai dolgok tárolására - időközben persze bővitettek rajta , hogy hütőszekrények is beférjenek

Bild in Lightbox öffnen (open image in lightbox). a pince ajtaja, ahol napi szinten többször kell ki-be bujkálni...P homloka több sebből vérzik,ha nem sikerül időben lebuknia

Ha szombat , akkor - káosz - téboly - bolondokháza

Minden szombaton felbolydul a szálloda élete: a régi vendégek csomagolnak és búcsúzkodnak, az újonnan érkező vendégek izgatottan fedezik fel az új környezetet, mely egy héten át otthonuk lesz. Ilyenkor a szobalányok élete sem fenékig...

 A csomagoló - távozó vendégek nem szeretnek hajnalban kelni és készen várakozni az indulásra, igy kényelmesen pakolnak és cuccolnak az autókba, miközben a szobákat már takarítani kell - lene , hiszen rövid időn belül érkeznek az ujabb vendégek, akik persze szeretnék mihamarabb birtokba venni szobáikat. Nem ritka, hogy a régi és az uj lakó még talalkozik, miközben a szobalányok porszívóval és szivaccsal egyensúlyoznak közöttük. Nagyon kemény munka 12-13 szobát glédás rendbe vágni, ágyakat húzni, ágyneműt feszesre igazítani, fürdőszobát cseppmentesre takarítani, mindent feltölteni, portörölni, szemetet, szennyest elpakolni... Rohammunka 1A mínőségben, igazán embert próbáló feladat!

Csak kalapot emelhetünk azok elött, akik egy évben 365 napon keresztül végzik ezt a munkát. Sajnos ennek a munkának ez az átka: négy hónapig tart a gazdasági csoda időszaka (a nyári legelőkön nehezkés a sielés...) ezért minimális idő alatt maximális bevételt szeretnének elérni az üzemeltetők: ez a kapitalizmus mozgatórugója. Nehéz egy csavarnak lenni ebben a gépezetben.
Lassan (nagyon - nagyon lassan) már mi is csomagolhatunk újra! Hurrrrrrrráááááá

Online rendelések világa

Miközben téli munkánkat végezzük, azért SMILEY HAJÓNK felújjitása, ha fejben és képzeletben is , de tovább folytatódik.

Számba vesszük azon dolgokat,amikre a felújitás során szükségünk lesz és tudjuk, hogy helyben nehézkes vagy egyáltalán nem lehetséges a beszerzése. Google a mi barátunk, ha nem is rögtön, de időt rászánva a keresgélésre , mindig megtaláljuk a megfelelő portékát ,amit hasznosnak találunk a jövőnk szempontjából.

Az internetes onlinerendelés korában még itt a világ végén sem kell lemondani a vásárlás lehetőségéről! Többnyire az Amazonon keresztül rendeltünk dolgokat, amik példás pontossággal érkeztek hiba nélkül. Természetesen jó dolog egy iazi boltban körbesétálni, megcsodálni és kézbevenni a portékát, de esetünkben például ez a lehetőség nem adott, ezért (egyre inkább) élünk az internetes vásárlás lehetőségével. Készülve a nyárra megújítottuk "vándorszandál" készletünket, mert a régi saruk lassan elkopnak.

Bild in Lightbox öffnen (open image in lightbox). vándorszandálkészletünk - a boltban kapható egy árából lett egy pár darab

A hajó fedélzetén szinte mindent a helyszűke határoz meg, ezért kerestünk olyan konyhai csöpögtetőt és mosóteknőt (lavórt), amit össze lehet csukni, így méretének csak töredék helyét foglalja el használaton kívül. Ezeket is sikerült megtalálni az internet sűrű útvesztőjében

Bild in Lightbox öffnen (open image in lightbox). nem túl nagy , de kettőnknek bőven elegendő - ha többen leszünk a hajón, akkor a vendégek beállnak törölgetni :)))

Sok 'APRÓSÁG' is utat talált ide, mint

-szupervékony LED lámpák,

-pici, dekoratív olvasólámpák USB csatlakozóval,

-fenékszivattyúk és azok végálláskapcsolói,

-egy konzolra szerelhető iránytű,

-egy kisméretű marógép (hogy Tibor barátunkét ne kelljen idők végezetéig kisajátítani) és az internet kusza hálóján keresztül idetalált

-19 liternyi csúszásgátló (KiwiGrip) festék. Beszámolók alapján ez a festék teljesíti az elvárásokat, könnyű a felhordhatósága, szép a színe (pezsgőkrém). Reméljük, hogy mi is elégedettek leszünk ezzel az anyaggal.

Sétaútjaink

Lassan elérkeztünk oda, hogy unjuk már ezt a picinyke kis ékszerdoboz falucskát itt a hegyek közt. Mivel műszakunk ketté van osztva így igyekszünk ebéd után (amennyiben az időjárás és fizikai állapotunk ezt megengedi) kiszabadulni és járni a szabad levegőn. Csak ugyebár a szűk völgyben korlátozottak a télen is járható vándorutak, így hamarosan szembesül az ember azzal a ténnyel, hogy mindig ugyanazokat az utakat járja.

A farm

Sétáink során találtunk egy farmot (ami ritka itt a szállodákkal sűrűn benépesített hegyoldalakon), ahol vastagszőrű, igazi hegyi marhákat tartanak. Ezek az állatok szinte teljesen eltérnek az általunk ismert "hétköznapi" tehenektől, nem szeretnék találkozni velük a szabad mezsgyén.